Grillowane szaszłyki z krewetkami, ziemniaczkami, kukurydzą i kabanosem
Jeszcze możemy korzystać z ciepłych dni więc wykorzystajmy to na maksa. Dzisiaj mam dla Ciebie szaszłyki, bardzo banalne i bez żadnych udziwnień, a dzięki połączeniu smaków są zachwycające.
Porcja 4 szaszłyki
Składniki:
2 małe kukurydze wcześniej ugotowane
10 małych ziemniaków wcześniej ugotowanych w lekko osolonej wodzie
8 kabanosów chilli
200 g krewetek
odrobina oliwy
dodatkowo cytryna do skropienia i masełko czosnkowe
Przygotowanie:
kukurydzę przekrój na krążki o szerokości ok 2 cm, kabanosy pokrój na kawałki o długości 2 cm. Na patyczki od szaszłyków nadziej składniki: kabanos, ziemniak, krewetka, kukurydza (w dowolnej kolejności) wszystko skrop delikatnie oliwą i grilluj, z każdej strony, aż ładnie się zarumienią (ok 2-3 minut z każdej strony).
Szaszłyki wystarczy skropić odrobiną cytryny lub dodać masło czosnkowe.
Smacznego!
Podoba mi się ten akcent w postaci kabanosa.
OdpowiedzUsuń