wtorek, 2 sierpnia 2016

Grillowane szaszłyki z krewetkami, ziemniaczkami, kukurydzą i kabanosem


Jeszcze możemy korzystać z ciepłych dni więc wykorzystajmy to na maksa. Dzisiaj mam dla Ciebie szaszłyki, bardzo banalne i bez żadnych udziwnień, a dzięki połączeniu smaków są zachwycające.

Porcja 4 szaszłyki

Składniki: 
2 małe kukurydze wcześniej ugotowane
10 małych ziemniaków wcześniej ugotowanych w lekko osolonej wodzie
8 kabanosów chilli
200 g krewetek
odrobina oliwy

dodatkowo cytryna do skropienia i masełko czosnkowe


Przygotowanie:
kukurydzę przekrój na krążki o szerokości ok 2 cm, kabanosy pokrój na kawałki o długości 2 cm. Na patyczki od szaszłyków nadziej składniki: kabanos, ziemniak, krewetka, kukurydza (w dowolnej kolejności) wszystko skrop delikatnie oliwą i grilluj, z każdej strony, aż ładnie się zarumienią (ok 2-3 minut z każdej strony). 
Szaszłyki wystarczy skropić odrobiną cytryny lub dodać masło czosnkowe.





Smacznego!

1 komentarz: