Wytrawne gofry ziemniaczane ze szczypiorkiem i serem
Pogoda nam ostatnio nie dopisuje dlatego na pocieszenie przedstawiam Wam wytrawne gofry ziemniaczane z serem i szczypiorkiem. To propozycja na idealne i smaczne rozpoczęcie dnia. Takiego gofra chwytacie zamiast chleba czy bułki i komponujecie sobie swoją kanapkę. Świetnie smakują same dlatego jak nie lubicie dodatków to zdecydowanie Was zaspokoją.
Porcja 5 dużych gofrów
Składniki:
1 duży ziemniak
1 jajko
100 g startego żółtego sera ( może być gouda)
pęczek posiekanego szczypiorku
100 ml mleka
50 g mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
odrobina oleju do posmarowania gofrownicy
Wszystkie składniki znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Ziemniaka myjemy i obieramy, blendujemy go lub tarkujemy na małych oczkach. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wszystko łączymy na gładką masę. Gofry smażymy, na wysmarowanej tłuszczem gofrownicy, aż się zarumienią.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz