czwartek, 30 lipca 2015

Wytrawne gofry ziemniaczane ze szczypiorkiem i serem




Pogoda nam ostatnio nie dopisuje dlatego na pocieszenie przedstawiam Wam wytrawne gofry ziemniaczane z serem i szczypiorkiem. To propozycja na idealne i smaczne rozpoczęcie dnia. Takiego gofra chwytacie zamiast chleba czy bułki i komponujecie sobie swoją kanapkę. Świetnie smakują same dlatego jak nie lubicie dodatków to zdecydowanie Was zaspokoją. 

Porcja 5 dużych gofrów

Składniki:
1 duży ziemniak
1 jajko
100 g startego żółtego sera ( może być gouda)
pęczek posiekanego szczypiorku
100 ml mleka
50 g mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
odrobina oleju do posmarowania gofrownicy


Wszystkie składniki znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
Ziemniaka myjemy i obieramy, blendujemy go lub tarkujemy na małych oczkach. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wszystko łączymy na gładką masę. Gofry smażymy, na wysmarowanej tłuszczem gofrownicy, aż się zarumienią. 




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz