Kotlety z makaronu z serem i pieczarkami


Ugotowałaś za dużo makaronu do zupy? Ja często niestety borykam się z za dużą ilością makaronu, która potem mi zostaje. Radzę sobie na różne sposoby, aby go nie wyrzucić. Tym razem powstały kotlety, które cieszą się w moim domu ogromnym powodzeniem. 

Składniki:
ok 200 g makaronu (cienki jajeczny do rosołu)
1 cebula
6 pieczarek 
150 g startego sera mozzarella
3 łyżki mąki
2 jajka
sól i pieprz do smaku

dodatkowo
olej
bułka tarta 
jajko 

Przygotowanie:
  1. Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
  2. Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki.
  3. Ostudź.
  4. W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka. 
  5. Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety.
  6. Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej.
  7. Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron.

Smacznego!


Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

Komentarze

Popularne posty