Kotlety z makaronu z serem i pieczarkami
Ugotowałaś za dużo makaronu do zupy? Ja często niestety borykam się z za dużą ilością makaronu, która potem mi zostaje. Radzę sobie na różne sposoby, aby go nie wyrzucić. Tym razem powstały kotlety, które cieszą się w moim domu ogromnym powodzeniem.
Składniki:
ok 200 g makaronu (cienki jajeczny do rosołu)
1 cebula
6 pieczarek
150 g startego sera mozzarella
3 łyżki mąki
2 jajka
sól i pieprz do smaku
dodatkowo
olej
bułka tarta
jajko
Przygotowanie:
- Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
- Podsmaż na odrobinie oleju cebulę i pieczarki.
- Ostudź.
- W misce wymieszaj: makaron, podsmażoną cebulę, pieczarki, ser, mąkę i jajka.
- Wszystko wymieszaj i uformuj kotlety.
- Obtocz kotlety w bułce tartej, zbełtanym jajku i znowu w bułce tartej.
- Smaż na oleju na złocisty kolor z obu stron.
Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Komentarze
Prześlij komentarz