Espresso whisky
Czas na deser, takie koktajle uwielbiam na zakończenie koktajlowej zabawy. Espresso i whisky to zdecydowanie moje ulubione połączenie. Nawet w domu, takie koktajle mogą wyglądać efektownie.
Porcja 2 koktajle
Składniki:
100 ml espresso
25 ml whisky
50 ml kahlua
50 ml mleka skondensowanego skondensowanego
Do dekoracji kilka ziaren kawy
Przygotowanie:
- Kieliszki do szampana schłodzić.
- W shakerze umieścić kilka kostek lodu.
- Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
- Z kieliszków usunąć lód i wlać koktajl.
- Udekorować kawą.
Kawę z whisky do tej pory piłam tylko po irlandzku, ale to wygląda absolutnie przepysznie! Akurat nawet wszystko mam w domu, więc już wiem, jaką kawę sobie zaserwuję w piątek po południu. <3
OdpowiedzUsuńNa piątek idealnie 👌
UsuńCiekawy wpis. Warto było tutaj zajrzeć
OdpowiedzUsuńKawa z podwójnymi procentami.
OdpowiedzUsuń