niedziela, 17 grudnia 2017

Świąteczne kulki z żurawiną



Nie może Wam w te Święta zabraknąć dobrych przystawek, zaserwujcie swoim gościom mięsne kulki z żurawiną, proste i bardzo aromatyczne i z nutą świąteczną :)

porcja ok 25-28 kulek 

Składniki: 
400 g mielonego mięsa wołowego
1 jajko
ok 1 łyżki bułki tartej
70 g suszonej żurawiny
70 g suszonych pomidorów 
płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego 
do smaku sól, pieprz, papryka słodka , majeranek

Przygotowanie:
żurawinę i pomidory siekamy, dodajemy mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko mieszamy i doprawiamy. 
Formujemy kulki i smażymy na oleju, aż się zarumienią. Ciepłe podajemy z konfiturą żurawinową. 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz