Świąteczne kulki z żurawiną
Nie może Wam w te Święta zabraknąć dobrych przystawek, zaserwujcie swoim gościom mięsne kulki z żurawiną, proste i bardzo aromatyczne i z nutą świąteczną :)
porcja ok 25-28 kulek
Składniki:
400 g mielonego mięsa wołowego
1 jajko
ok 1 łyżki bułki tartej
70 g suszonej żurawiny
70 g suszonych pomidorów
płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego
do smaku sól, pieprz, papryka słodka , majeranek
Przygotowanie:
żurawinę i pomidory siekamy, dodajemy mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko mieszamy i doprawiamy.
Formujemy kulki i smażymy na oleju, aż się zarumienią. Ciepłe podajemy z konfiturą żurawinową.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz