piątek, 21 lipca 2017

Malinowe tiramisu


Mam w końcu moje upragnione maliny. Dziś obowiązkowo na śniadanie kefir z malinami, a na deser lekkie tiramisu malinowe. Smakuj obłędnie mimo, że w smaku różni się prawdziwego.  

Składniki:
opakowanie biszkoptów długich ok 140 g
1 galaretka malinowa
0,5 szklanki wrzątku
szklanka świeżych malin + do dekoracji
400 ml śmietany 30%
2 śmietanfix 
szklanka cukru
wiórki czekolady deserowej do dekoracji

Przygotowanie: 
Galaretkę rozpuść w wodzie i ostudź, wymieszaj razem ze zmiksowanymi malinami. 

Śmietanę ubij na sztywną pianę razem z cukrem, na sam koniec dodaj śmietanfix.

W formie 18 cm x 18 cm umieść biszkopty namoczone w malinach, następnie wyłóż bitą śmietaną i powtórz czynność, tak aby były dwie warstwy biszkoptów. Górę ciasta udekoruj wiórkami czekoladowymi i świeżymi malinami. 

Tiramisu umieść w lodówce na 2-3 h. 



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz