Malinowe tiramisu
Mam w końcu moje upragnione maliny. Dziś obowiązkowo na śniadanie kefir z malinami, a na deser lekkie tiramisu malinowe. Smakuj obłędnie mimo, że w smaku różni się prawdziwego.
Składniki:
opakowanie biszkoptów długich ok 140 g
1 galaretka malinowa
0,5 szklanki wrzątku
szklanka świeżych malin + do dekoracji
400 ml śmietany 30%
2 śmietanfix
szklanka cukru
wiórki czekolady deserowej do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuść w wodzie i ostudź, wymieszaj razem ze zmiksowanymi malinami.
Śmietanę ubij na sztywną pianę razem z cukrem, na sam koniec dodaj śmietanfix.
W formie 18 cm x 18 cm umieść biszkopty namoczone w malinach, następnie wyłóż bitą śmietaną i powtórz czynność, tak aby były dwie warstwy biszkoptów. Górę ciasta udekoruj wiórkami czekoladowymi i świeżymi malinami.
Tiramisu umieść w lodówce na 2-3 h.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz