Lekki omlet z cukinią, szczypiorkiem i sezamem
Lubicie omlety?
Szczerze mówiąc to ja zawsze wolałam jajecznicę, taka tradycyjną, najlepiej z boczkiem. Omlety wcinam dopiero od jakiegoś czasu. I urozmaicam je na różne sposoby, dziś ze świeżą cukinią i szczypiorkiem smakuje obłędnie i jest bardzo lekki.
Składniki:
3 jajka
szklanka żółtej cukinii pociętej w cienkie paski
pęczek szczypiorku
2 łyżeczki sezamu
sól i pieprz do smaku
kilka kropli octu winnego
Przygotowanie:
jajka ubij z octem i dopraw delikatnie do smaku, dodaj cukinię i szczypiorek przecięty na pół 4 cm, na koniec dosyp sezam.
Omlet smaż na niewielkiej ilości tłuszczu, na małym ogniu pod przykryciem z każdej strony po 5 minut.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz