poniedziałek, 24 lipca 2017

Lekki omlet z cukinią, szczypiorkiem i sezamem



Lubicie omlety?

Szczerze mówiąc to ja zawsze wolałam jajecznicę, taka tradycyjną, najlepiej z boczkiem. Omlety wcinam dopiero od jakiegoś czasu. I urozmaicam je na różne sposoby, dziś ze świeżą cukinią i szczypiorkiem smakuje obłędnie i jest bardzo lekki. 

Składniki:
3 jajka
szklanka żółtej cukinii pociętej w cienkie paski
pęczek szczypiorku 
2 łyżeczki sezamu
sól i pieprz do smaku
kilka kropli octu winnego

Przygotowanie:
jajka ubij z octem i dopraw delikatnie do smaku, dodaj cukinię i szczypiorek przecięty na pół 4 cm, na koniec dosyp sezam.

Omlet smaż na niewielkiej ilości tłuszczu, na małym ogniu pod przykryciem z każdej strony po 5 minut. 



Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz