piątek, 7 kwietnia 2017

Pasta jajeczna z avokado




Kochani ja już czuję wiosnę i powiem, że trochę nawet zaczęłam uważać na to co jem. Może nie do końca jestem na diecie jak to ja ale na śniadania ostatnio przygotowuję sobie różne delikatne pasy, które potem biorę ze sobą do pracy :) Dziś podsuwam Wam fajny i szybki przepis na pastę jajeczną z avokado. 

Składniki:
1 duże dojrzałe avokado
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula biała
łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie: 
Do naczynia miksującego umieść środek bez pestki avokado, obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, jajka obrane, przekrojone na pół, sok z cytryny i delikatnie dopraw. Wszystko zmiksuj na gładką pastę. 


Pastę śmiało nakładaj na kanapki albo używaj jako dipu do nachos.


Smacznego!

3 komentarze:

  1. Fajna, prosta - nie jadłam jeszcze jajecznej z awokado, chociaż na kanapkach często u mnie taki duet ląduje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam połączenie jajka i awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha ! No jest kolejna zaleta, że awokado jest zielone, więc fenomenalnie wygląda taka pasta na wielkanocnym stole :)

    OdpowiedzUsuń