Wielkanocny Blok czekoladowy
Wielkanocny blok czekoladowy, to słodki strzał na Święta. Lubicie bloki czekoladowe? To zdecydowanie moje smaki z dzieciństwa
Składniki360g mleka słodzonego skondensowanego150g masła pokrojonego w kostkę375g białej czekolady, posiekanej2 łyżeczki ekstraktu waniliowego200g herbatnikówOk 6 mini jajDodatkowe połówki mini jajek i posypek, do dekoracji
Przygotowanie:
- formę 20x30 cm wyłóż papierem pergaminowym
- w kąpieli wodnej rozpuść masło i czekoladę
- dodaj mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy
- do lekko ostudzonej masy dodaj pokruszone herbatniki
- dodaj kilka mini jajek
- wszystko dokładnie wymieszaj i przelej do blachy
- wyrównaj i udekoruj połówkami jajek oraz posypką
- gotowy blok czekoladowy umieść w lodowce na 2-3 h
Komentarze
Prześlij komentarz