Wielkanocny Blok czekoladowy



 Wielkanocny blok czekoladowy, to słodki strzał na Święta. Lubicie bloki czekoladowe? To zdecydowanie moje smaki z dzieciństwa



Składniki
360g mleka słodzonego skondensowanego 
150g masła pokrojonego w kostkę
375g białej czekolady, posiekanej
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
200g herbatników 
Ok 6 mini jaj 

Dodatkowe połówki mini jajek i posypek, do dekoracji

Przygotowanie:
  1. formę 20x30 cm wyłóż papierem pergaminowym
  2. w kąpieli wodnej rozpuść masło i czekoladę
  3. dodaj mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy
  4. do lekko ostudzonej masy dodaj pokruszone herbatniki
  5. dodaj kilka mini jajek
  6. wszystko dokładnie wymieszaj i przelej do blachy
  7. wyrównaj i udekoruj połówkami jajek oraz posypką
  8. gotowy blok czekoladowy umieść w lodowce na 2-3 h


Komentarze

Popularne posty