Szakszuka z pieczarkami i cukinią
Dzień dobry, dziś oficjalnie zjadłam pierwsze śniadanie na balkonie ❤️ Tego mi brakowało i czuję, że już niedługo wszystko wróci do normy.
A dziś moja ulubiona szakszuka 👌
Śniadanie na jedna osobę z użyciem małej patelni.
Składniki:
20 g boczku
2 jajka
1 pomidor
1 pieczarka
1/4 czerwonej cebuli
1/4 cukinii
Łyżka passata
Świeża bazylia
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Boczek podsmażamy, dodajemy posiekane drobno warzywa podsmażamy.
- Dodajemy passate i doprawiamy.
- Na warzywa wbijamy jajka, jakbyśmy robili jajka sadzone.
- Patelnie przykrywamy pokrywką.
- Zmniejszamy ogień i całość podgrzewamy, aż białka się zetną.
- Szakszukę podajemy ze świeżo mielonym pieprzem, z dodatkiem listków bazylii.
Komentarze
Prześlij komentarz