niedziela, 10 lipca 2016

Grillowane zraziki z kurczaka


Koniec z kiełbasą na grillu! Czas najwyższy na urozmaicanie naszych spotkań. Już nie tylko szaszłyki, kiełbasa i karkówka kojarzy nam się grillem. Coraz częściej grillujemy warzywa, sery i wiele innych produktów. 
Dzisiaj mam dla Ciebie zraziki z kurczaka podawane na serku halloumi, są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno zadowolą w smaku nie tylko Ciebie.

4 porcje

Składniki:
1 pierś kurczaka
oliwa do smarowania
sól i pieprz
odrobina czerwonej słodkiej papryki w proszku
0,5 cukinii
0,5 małej czerwonej papryki
garść rukoli
serek typu Philadelphia do smarowania
0,5 małej czerwonej cebuli
wykałaczki do spięcia

dodatkowo grillowany ser halloumi


Przygotowanie: 
Pierś kurczaka przekrój na 4 cienkie kotlety, następnie je lekko rozbij. Posmaruj oliwą i oprósz delikatnie solą, pieprzem i papryką słodką. 

Cukinię pokrój w długie i cienkie plastry, następnie je grilluj z obu stron po 1-2 minuty. Na doprawioną pierś kurczaka ułóż po 2 plastry cukinii, posmaruj je serkiem i ułóż kilka piórek cebuli oraz paski papryki i rukolę. Całego zrazika zwiń i zepnij wykałaczką. Czynność powtórz z pozostałymi zrazikami.

Zraziki grilluj ok 4-6 minut z każdej strony. 
Podawaj z grillowanym serem halloumi. 





Smacznego!






1 komentarz: