Pudding czekoladowy z chia
Uwielbiam puddingi chia, korzystałam z wielu przepisów i metodą prób i błędów wyszedł idealny. Taki jaki lubię. Mam nadzieję, że również go pokochacie.
4 porcje
Składniki:
700 ml mleka
50 g syropu daktylowego
2 łyżki kakao
100 g nasion chia
ziarenka z połowy laski wanilii
świeże lub mrożone owoce - użyłam malin
Przygotowanie:
- Do naczynia miksującego wlać zimne mleko, syrop daktylowy, dodać nasiona wanilii oraz kakao.
- Za pomocą miksera wszystko z sobą połączyć.
- Cały czas miksując na małych obrotach dodaj nasiona chia i miksuj przez 15 min, aż pudding zgęstnieje.
- Pudding przelej do 4 miseczek i udekoruj owocami.
Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych
Komentarze
Prześlij komentarz