Grillowane szaszłyki z łososiem, oscypkiem i ziemniaczkami



Dzień dobry, 
śmiało można powiedzieć, że dziś zaczynamy weekend. A co za nim idzie, mały relaks i wypoczynek. To może grill? My już się zabieramy za marynowanie łososia i ruszamy na działkę. 
To, żeby korzystać z pogody i za długo nie spędzać czasu w kuchni podsyłam Wam super szybki przepis na szaszłyki z marynowanym łososiem w sosach Blue Dragon 

Porcja na 4 osoby
Składniki:
ok 200 g małych ziemniaczków 
ok 200 g surowego łososia 
5 oscypków 
pomidorki koktajlowe
2 łyżki sosu Sweet Chilli Blue Dragon
2 łyżki sosu Rich Hoisin Blue Dragon 
sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie:
  1. Łososia pokrój na kawałki - kwadrat ok 2 cm x 2 cm, przełóż do miski, dodaj sosy i dopraw delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj i zostaw w lodówce na ok 12 h. 
  2. Ziemniaczki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie.
  3. Przygotuj oscypka, dzieląc go na 4 części.
  4. Szaszłyki nadziewaj na drewniany patyczek w dowolnej kolejności.
  5. Następnie grilluj na złocisty kolor ok 4 minuty z każdej strony.



Smacznego!

Komentarze

Popularne posty