Grillowane szaszłyki z łososiem, oscypkiem i ziemniaczkami
Dzień dobry,
śmiało można powiedzieć, że dziś zaczynamy weekend. A co za nim idzie, mały relaks i wypoczynek. To może grill? My już się zabieramy za marynowanie łososia i ruszamy na działkę.
To, żeby korzystać z pogody i za długo nie spędzać czasu w kuchni podsyłam Wam super szybki przepis na szaszłyki z marynowanym łososiem w sosach Blue Dragon
Porcja na 4 osoby
Składniki:
ok 200 g małych ziemniaczków
ok 200 g surowego łososia
5 oscypków
pomidorki koktajlowe
2 łyżki sosu Sweet Chilli Blue Dragon
2 łyżki sosu Rich Hoisin Blue Dragon
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Łososia pokrój na kawałki - kwadrat ok 2 cm x 2 cm, przełóż do miski, dodaj sosy i dopraw delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj i zostaw w lodówce na ok 12 h.
- Ziemniaczki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie.
- Przygotuj oscypka, dzieląc go na 4 części.
- Szaszłyki nadziewaj na drewniany patyczek w dowolnej kolejności.
- Następnie grilluj na złocisty kolor ok 4 minuty z każdej strony.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz