Jajka faszerowane jajecznym guacamole
Faszerowane jajka bardzo często pojawiają się ba naszych Wielkanocnych stołach, tym razem jajka faszerowane guacamole z orzechami, PYSZKA
Składniki:
5 jajek
dojrzałe awokado
łyżka soku z limonki
3 orzechy włoskie
trochę papryczki chili czerwonej
0,5 czerwonej cebuli
12 listków kolendry
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie
- Obierz i przekrój na pół
- Wyciągnij żółtka do miseczki, ugotowane białka ułóż na talerzu
- Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, a miąższ umieść w misce
- Dobrze rozdrobnić awokado
- Dodaj drobno posiekaną kolendrę, chili, orzechy oraz orzechy
- Na sam koniec dodaj sok z limonki i żółtka
- Wszystko dobrze wymieszaj i faszeruj jajka
- Udekoruj świeża kolendrą
Komentarze
Prześlij komentarz