Jajka faszerowane jajecznym guacamole

Faszerowane jajka bardzo często pojawiają się ba naszych Wielkanocnych stołach, tym razem jajka faszerowane guacamole z orzechami, PYSZKA 

Składniki: 
5 jajek 
dojrzałe awokado 
łyżka soku z limonki 
3 orzechy włoskie 
trochę papryczki chili czerwonej 
0,5 czerwonej cebuli 
12 listków kolendry 

Przygotowanie:  
  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie
  2. Obierz i przekrój na pół
  3. Wyciągnij żółtka do miseczki, ugotowane białka ułóż na talerzu 
  4. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, a miąższ umieść w misce 
  5. Dobrze rozdrobnić awokado 
  6. Dodaj drobno posiekaną kolendrę, chili, orzechy oraz orzechy 
  7. Na sam koniec dodaj sok z limonki i żółtka 
  8. Wszystko dobrze wymieszaj i faszeruj jajka 
  9. Udekoruj świeża kolendrą 




Komentarze

Popularne posty