Ekspresowa zupa pieczarkowa z mięsną wkładką
Dzień dobry😘 dziś na obiad wjeżdża ekspresowa zupa pieczarkowa z mięsną wkładką 🍽
Przygotowanie ekstremalnie szybkie ⚡️
❗️Składniki❗️
800g pieczarek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2l bulionu
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
Śmietana 22% (2-3 łyżki)
Kulki mięsne:
500 g mięsa mielonego wołowego
sól, pieprz, zioła prowansalskie, mielone chili
⤵️⤵️⤵️
Przygotowanie:
✅Cebule pokroić w piórka i obsmażyć z czosnkiem na łyżce oleju, aż się lekko wszystko zarumieni. Wrzucić do garnka
✅pieczątki umyć, obrać i pokroić, następnie obsmażyć i wrzucić do garnka.
✅ wyszyli zalać bulionem i gotować na średnim ogniu 20 min, następnie wszystko zmiksować.
✅ mięsko doprawić, solą, pieprzem, dodać łyżkę ziół prowansalskich i chili (daje 0,5 łyżeczki).
✅ uformować małe kluski mięsne i wrzucić do zupy.
✅gotujemy na średnim ogniu 15 min
Zupę podajemy z łyżka śmietany 🍲
Komentarze
Prześlij komentarz