Czekoladowa kawa po koreańsku
Lubicie kawę po koreańsku
Podsyłam
Wam szybki przepis na taką bardzo czekoladową 🍫
składniki:
6 kostek czekolady deserowej
400 ml mleka
10 g kawy rozpuszczalnej
20 g cukru
30 g wrzącej wody
Wiórki czekoladowe do dekoracji
6 kostek czekolady deserowej
400 ml mleka
10 g kawy rozpuszczalnej
20 g cukru
30 g wrzącej wody
Wiórki czekoladowe do dekoracji
Przygotowanie:
- do garnuszka wlać mleko i dodać czekoladę, podgrzać i przelać do dwóch szklanek
- do głębszej miski wsyp cukier, kawę i zalej wrząca wodą. Ubij wszystko na szczytną pianę kawową i przełóż do szklanek na podgrzane wcześniej mleko.
- udekoruj wiórkami czekoladowymi
Komentarze
Prześlij komentarz