Rollsy z ogórka i kimchi

 
Ostatnio  miałam możliwość uczestniczenia w warsztatach PROVITUS, które odbyły się na moich Kochanych Mazurach. 
Malownicze miejsce Pan tu nie spał w Gałkowie, piękna pogoda i ludzie, którzy nigdy mnie nie zawodzą. 

Po pierwsze gotowaliśmy w super atmosferze, każdy przygotował z nasz trzy dania z produktów Provitus, kolejnym punktem była uroczysta kolacja, gdzie mogliśmy degustować wspólnie nasze dania. Miejsce i pogoda zapewniły nas mnóstwo dodatkowego relaksu. Tak nie wiele potrzeba, aby oderwać się od rzeczywiści i spędzić miło czas. 

Jednym z moich dań były rollsy z kimchi :) 
Delikatne, za za razem ostre w smaku, idealnie sprawdzą się jako przystawka lub zakąska imprezowa.

Składniki:
2 długie ogórki
Kimchi Provitus 
dojrzałe avokado
1 łyżeczka wasabi  
sezam
kiełki rzodkiweki
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ogórek kroimy wzdłuż, tak aby plastry były najcięższe ( można użyć obieraczki) z jednego ogórka powinno wyjść 6-7 plastrów.

W misce rozgniatamy avokado, dodajemy solidną łyżkę kimch, które siekamy na drobno, dodajemy wasabi i doprawiamy do smaku. 

Plastry ogórka smarujemy pastą, dodajemy do środka kiełki rzodkiewki i wszystko zawijamy, przebijać wykałaczką aby się rollsy nie rozwinęły. 

Gotowe rollsy posypujemy prażonym sezamem.













 

 

 


Komentarze

Popularne posty