Rollsy z ogórka i kimchi
Ostatnio miałam możliwość uczestniczenia w warsztatach PROVITUS, które odbyły się na moich Kochanych Mazurach.
Malownicze miejsce Pan tu nie spał w Gałkowie, piękna pogoda i ludzie, którzy nigdy mnie nie zawodzą.
Po pierwsze gotowaliśmy w super atmosferze, każdy przygotował z nasz trzy dania z produktów Provitus, kolejnym punktem była uroczysta kolacja, gdzie mogliśmy degustować wspólnie nasze dania. Miejsce i pogoda zapewniły nas mnóstwo dodatkowego relaksu. Tak nie wiele potrzeba, aby oderwać się od rzeczywiści i spędzić miło czas.
Jednym z moich dań były rollsy z kimchi :)
Delikatne, za za razem ostre w smaku, idealnie sprawdzą się jako przystawka lub zakąska imprezowa.
Składniki:
2 długie ogórki
Kimchi Provitus
dojrzałe avokado
1 łyżeczka wasabi
sezam
kiełki rzodkiweki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórek kroimy wzdłuż, tak aby plastry były najcięższe ( można użyć obieraczki) z jednego ogórka powinno wyjść 6-7 plastrów.
W misce rozgniatamy avokado, dodajemy solidną łyżkę kimch, które siekamy na drobno, dodajemy wasabi i doprawiamy do smaku.
Plastry ogórka smarujemy pastą, dodajemy do środka kiełki rzodkiewki i wszystko zawijamy, przebijać wykałaczką aby się rollsy nie rozwinęły.
Gotowe rollsy posypujemy prażonym sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz