Pieczony omlet ze szparagami



Wiosenna propozycja śniadaniowa 👌

Porcja dla 3 osób 

Składniki:
Pęczek szparagów
2 jajka ugotowane na twardo 
serek wiejski 
łyżka stołowa mąki
3 jajka
100 g boczku świeżego 
Sól i pieprz do smaku 
Tłuszcz do nasmarowania formy 





Przygotowanie:
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce  i zalewamy wrzątkiem na 2 minuty. 

Na patelni podsmażamy boczek, pokrojony w kostkę.

W naczyniu mieszkamy jajka oraz serek wiejski i mąkę. Dodajemy boczek. Gotowa masę wlewamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej natłuszczonym.
Na masę układamy szparagi oraz jajko ugotowane na twardo przecięte na pół.

Wszystko pieczemy w 180C przez 25 minut, aż omlet się
 zarumieni.


Komentarze

Popularne posty