Pieczony omlet ze szparagami
Wiosenna propozycja śniadaniowa 👌
Porcja dla 3 osób
Składniki:
Pęczek szparagów
2 jajka ugotowane na twardo
serek wiejski
łyżka stołowa mąki
3 jajka
100 g boczku świeżego
Sól i pieprz do smaku
Tłuszcz do nasmarowania formy
Przygotowanie:
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce i zalewamy wrzątkiem na 2 minuty.
Na patelni podsmażamy boczek, pokrojony w kostkę.
W naczyniu mieszkamy jajka oraz serek wiejski i mąkę. Dodajemy boczek. Gotowa masę wlewamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej natłuszczonym.
Na masę układamy szparagi oraz jajko ugotowane na twardo przecięte na pół.
Wszystko pieczemy w 180C przez 25 minut, aż omlet się
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce i zalewamy wrzątkiem na 2 minuty.
Na patelni podsmażamy boczek, pokrojony w kostkę.
W naczyniu mieszkamy jajka oraz serek wiejski i mąkę. Dodajemy boczek. Gotowa masę wlewamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej natłuszczonym.
Na masę układamy szparagi oraz jajko ugotowane na twardo przecięte na pół.
Wszystko pieczemy w 180C przez 25 minut, aż omlet się
zarumieni.
Komentarze
Prześlij komentarz