Noworoczna kolacja z sommelierem w restauracji Fatto a mano
W sobotę miałam przyjemność odwiedzić po raz kolejny restaurację Fatto a mano na Żoliborzu.
Po raz kolejny nie zawiodłam się, a to oznacza tylko jedno, że poziom kuchni oraz obsługi nadal jest na bardzo wysokim poziomie. Karta jest zmienna, produkty świeże i ten wystój, również nie do znudzenia.
Kompleks restauracji jednak jest w takim miejscu, że trzeba wiedzieć o niej, żeby tam dotrzeć. TO WAM MÓWIĘ :) ul. Rydygiera 9 w Warszawie.
Kolacja z sommelierem była ciekawym wydarzeniem w tym miejscu i już wiemy, że to nie ostatni raz, a kolejna odsłona niebawem. Koniecznie śledźcie wydarzenia, bo można spędzić bardzo miło wieczór ze znajomymi lub wyskoczyć na randkę.
Cena za osobę była zdumiewająca - 149 zł
sami zobaczcie za co...
Menu:
DIDIER MARQUIS DE BEL AIRES CHAMPAGNE
AOC Champagne, Francja
Foccacia z tłuczonym karczochem
Risotto truflowe - jedne z lepszych jakie jadłam
dedykowany kieliszek wina:
CUVEE ALEXANDRE CHARDONNAY 2013
Casablanca Valley, Chile
Linguine z oliwą virgin z rejonu Gardy, bottarga, cytryna
dedykowany kieliszek wina:
PRIMO BIANCO 2017
DOC Vermentino di Sardegna, Sardynia, Mesa
Polędwica wołowa, krewetka, mus z gorgonzoli
dedykowany kieliszek wina:
VITARAN CRIANZA MAGNUM 2015
DOCa Rioja, CASTILLO DE MENDOZA, Hiszpania
Semifreddo kawowe z prażoną cebulą i sosem malinowym
dedykowany kieliszek:
GAJA GRAPPA BARBARESCO
CAMARCANDA, Italia
Było bardzo smacznie!
Komentarze
Prześlij komentarz