Kokosowa lemoniada
Mam coś dla Was na upalne dni :D
Lemoniada kokosowa z porzeczkami i jeżyną, zdecydowanie różni się smakiem od lemoniady tradycyjnej, gdyż główną bazą jest woda kokosowa. Pamiętajcie, że woda kokosowa jest dość intensywna w smaku, dlatego nie należy przesadzać z dodatkami. Dwa dobrze schłodzona nie potrzebuje dodatkowego lodu, który rozpuszczając się zmieni smak naszej lemoniady.
Dziś trochę popadało, ale wieczorem urządziłam sobie posiedzenie na balkonie i powiem, że ten stan dał mi tyle pozytywnej energii.
Składniki:
50 g mrożonych porzeczek
50 g mrożonych jeżyn
2 łyżki syropu z agawy
garść mięty
sok z limonki
1 l wody kokosowej Healthy People
Przygotowanie:
sok z limonki, syrop z agawy oraz miętę rozgnieść. Dodać wodę kokosową i mrożone owoce. Mrożone owoce zastąpią kostki lodu, a dadzą aromat, dzięki któremu lemoniada nabiera smaku.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz