Orzeźwiające pitaja-kokoski


 
O tak! To jest bardzo orzeźwiająca propozycja. Mam nadzieję, że na upalne wieczory będą idealne. I mam nadzieję, że te wieczory niedługo nadejdą. Miałam przyjemność testować je w gorącej bali i były idealne na tamten moment.

Składniki:
połowa świeżej pitaji (smoczy owoc)
100 ml ginu 
100 ml prosecco
100 ml soku z ananasa
sok z limonki

kruszony lód, mięta i pitaja do dekoracji

Przygotowanie:
  1. Do kokosków włóż kruszony lód, aż po brzegi.
  2. Do shakera wrzuć owoc pitaja bez skórki.
  3. Za za pomocą tłuczka zgnieć go dobrze.
  4. Dodaj lód i pozostałe składniki.
  5. Dobrze wstrząśnij i przelej do kokosków. 
  6. Udekoruj miętą o plastrem owocu pitaja.


 Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych



Komentarze

Popularne posty