Guacamole z orzechami nerkowca
Guacamole w moim przypadku sprawdza się świetnie jako pasta śniadaniowa, przekąska imprezowa z nachosami czy lekką przekąskę miedzy posiłkami. Pamiętajcie dobre guacamole jest wtedy kiedy macie dobrej jakości dojrzałe avocado.
Nie bójcie się i eksperymentujcie, dodawajcie coś od siebie, modyfikujcie przepisy. Bawcie się kuchni i nawet z takim prostym przepisem możecie zrobić coś fascynującego dla waszych gości.
Składniki:
dwa dojrzałe avocado
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
pół małej papryczki chilli
6 pomidorków koktajlowych
garść orzechów nerkowca
garść świeżej kolendry
sok z limonki
przyprawy sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- W misce umieść miąższ avocado rozgnieć za pomocą widelca na jednolitą masę.
- Dodaj sok z limonki, sól i pieprz oraz rozciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
- Posiekaj cebulę, orzechy nerkowca, chilli oraz kolndre.
- Wymieszaj z pastą.
- Na sam koniec dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe i wszystko dobrze wymieszaj.
- Podawaj z pieczywem lub nachos.
Komentarze
Prześlij komentarz