Śniadaniowa pasta z tuńczyka i twarożku
Idealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy atut kiedy jesteśmy w pośpiechu i śpieszymy się do pracy. Takie kanapeczki możemy zabrać ze sobą bo świetnie spisują się w lunchboxach.
Składniki:
250 g twarożku półtłustego
100 g tuńczyka w sosie własnym
pęczek szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Twarożek dobrze rozdrabniamy widelcem i dodajemy tuńczyka, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa.
Smacznego!
Wspaniały pomysł na pyszne śniadanie :-)
OdpowiedzUsuń