Kremowa pasta jajeczna z serem feta
Masz ochotę na coś szybkiego, a jednocześnie totalnie pysznego? Pasta jajeczna z fetą to strzał w dziesiątkę!
Wystarczy feta, jajka, odrobina pieprzu i… 10 minut w piekarniku.
A potem? Na chrupiący bajgiel, do tego wędzony łosoś i gotowe!
Idealne śniadanie, które zrobisz w 2 minuty – nie ma lepszego startu dnia!
Składniki:
Ser feta
4 jajka
odrobina oliwy
pieprz
Przygotowanie:
- Do naczynia żaroodpornego wylewamy odrobinę oliwy.
- Na środek wkładamy ser feta.
- Wbijamy 4 jajka.
- Doprawiamy pieprzem.
- Rozgrzewamy piekarnik na 180 C i pieczemy 10-15 minut.
- Wszystko mieszamy widelcem i mamy gotową pastę.
Obejrzyj
Podgrilluj bajgla, dodaj pastę, wędzonego łososia i gotowe.
Smacznego!
Mniam, nie wiedziałem, że można tak podać fetę.
OdpowiedzUsuń