Kremowa pasta jajeczna z serem feta

 

Masz ochotę na coś szybkiego, a jednocześnie totalnie pysznego? Pasta jajeczna z fetą to strzał w dziesiątkę! 
Wystarczy feta, jajka, odrobina pieprzu i… 10 minut w piekarniku. 
A potem? Na chrupiący bajgiel, do tego wędzony łosoś i gotowe! 

Idealne śniadanie, które zrobisz w 2 minuty – nie ma lepszego startu dnia! 

Składniki:
Ser feta
4 jajka
odrobina oliwy
pieprz

Przygotowanie:
  1. Do naczynia żaroodpornego wylewamy odrobinę oliwy.
  2. Na środek wkładamy ser feta.
  3. Wbijamy 4 jajka.
  4. Doprawiamy pieprzem.
  5. Rozgrzewamy piekarnik na 180 C i pieczemy 10-15 minut.
  6. Wszystko mieszamy widelcem i mamy gotową pastę.
Obejrzyj

Podgrilluj bajgla, dodaj pastę, wędzonego łososia i gotowe.

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty