Guacamole z orzechami nerkowca

 


Guacamole w moim przypadku sprawdza się świetnie jako pasta śniadaniowa, przekąska imprezowa z nachosami czy lekką przekąskę miedzy posiłkami. Pamiętajcie dobre guacamole jest wtedy kiedy macie dobrej jakości dojrzałe avocado.

Nie bójcie się i eksperymentujcie, dodawajcie coś od siebie, modyfikujcie przepisy. Bawcie się  kuchni i nawet z takim prostym przepisem możecie zrobić coś fascynującego dla waszych gości.

Składniki:
dwa dojrzałe avocado
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
pół małej papryczki chilli
6 pomidorków koktajlowych 
garść orzechów nerkowca
garść świeżej kolendry 
sok z limonki
przyprawy sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
  1. W misce umieść miąższ avocado rozgnieć za pomocą widelca na jednolitą masę.
  2. Dodaj sok z limonki, sól i pieprz oraz rozciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
  3. Posiekaj cebulę, orzechy nerkowca, chilli oraz kolndre. 
  4. Wymieszaj z pastą.
  5. Na sam koniec dodaj pokrojone  pomidorki koktajlowe i wszystko dobrze wymieszaj.
  6. Podawaj z pieczywem lub nachos.




 Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych


Komentarze

Popularne posty