Wielkanocne koreczki z białej kiełbasy i przepiórczych jajek


Takie koreczki wyglądają trochę jak gniazdka. Są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno Wam posmakują.

Składniki:
2 białe kiełbasy
14 jajek przepiórczych 
chrzan
garść kiełek z brokułu

Przygotowanie:
  1. Kiełbasę ugotuj.
  2. Zagotuj wodę w osobnym rondelku, do gotującej się wody włóż jajka i gotuj 3 minuty.
  3. Ostudź w zimnej wodzie.
  4. Ugotowaną wcześniej kiełbasę, obierz ze skórki i pokrój w krążki ok 1 cm.
  5. Na kiełbasę ułóż odrobinę chrzanu, kiełki oraz obrane ze skorupki jajko.
  6. Wszystko przebij wykałaczką. 






 Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych


 

Komentarze

Popularne posty