Pudding czekoladowy z chia

 

Uwielbiam puddingi chia, korzystałam z wielu przepisów i metodą prób i błędów wyszedł idealny. Taki jaki lubię. Mam nadzieję, że również go pokochacie.


4 porcje 

Składniki:
700 ml mleka
50 g syropu daktylowego
2 łyżki kakao
100 g nasion chia
ziarenka z połowy laski wanilii

świeże lub mrożone owoce - użyłam malin

Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego wlać zimne mleko, syrop daktylowy, dodać nasiona wanilii oraz kakao.
  2. Za pomocą miksera wszystko z sobą połączyć.
  3. Cały czas miksując na małych obrotach dodaj nasiona chia i miksuj przez 15 min, aż pudding zgęstnieje.
  4. Pudding przelej do 4 miseczek i udekoruj owocami.



 Zaglądajcie na mój ->  Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

Komentarze

Popularne posty